Social Search: Een nieuwe vorm van zoeken (SEO)

In de steeds veranderende wereld van online marketing, introduceert Social Search zich als de nieuwe game-changer naast de traditionele zoekmachineoptimalisatie (SEO). Met de toenemende invloed van sociale media op het dagelijks leven is het geen verrassing dat zoekgedrag en marketingstrategieën zich verder ontwikkelen. In dit GoPixels nieuwsitem duiken we daarom wat dieper in wat Social Search precies inhoudt en hoe wij bij GoPixels deze innovatieve strategie toepassen voor onszelf en voor de bedrijven waarvan wij de social media kanalen beheren.

Wat is Social Search?

Social Search is de manier waarop gebruikers informatie vinden binnen sociale netwerken, in plaats van via traditionele zoekmachines zoals Google. Dit type zoekactiviteit maakt gebruik van de rijke, door gebruikers gegenereerde content op platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. In tegenstelling tot de standaard SEO, die zich richt op het optimaliseren van content voor zoekmachines, houdt Social Search rekening met de interacties en relaties binnen sociale netwerken om relevante resultaten te bieden. Zo blijkt TikTok één van de kanalen waar veel gebruikers de search balk gebruiken om informatie in te winnen. Dit gaan van tips voor boeken (#booktok) of bijvoorbeeld het zoeken van hotspots voor je volgende vakantiebestemming enzovoort. Geinteresseerde krijgen hier informatie van gebruikers, een mond-op-mond reclame maar dan via socials.

Social search met social media beheer bij gopixels
Social Search met social media beheer van GoPixels

Hoe bedrijven Social Search kunnen gebruiken

Voor bedrijven biedt Social Search daarom een unieke kans om hun zichtbaarheid direct binnen de sociale netwerken te vergroten. Door content te creëren die niet alleen zoekmachinevriendelijk is maar ook geoptimaliseerd voor sociale zoekopdrachten, kunnen bedrijven hun doelgroepen effectiever bereiken. Dit kan via organische posts die gericht zijn op trending topics of via betaalde advertenties die specifiek zijn afgestemd op de interesses en het zoekgedrag van gebruikers op sociale platforms. Daarnaast staat social search nog aan de begin van zijn kracht, waardoor je een voorloper kan zijn om dit nu al in te gaan zetten!

Onze tips voor een optimaal kanaal voor Social Search

Optimaliseer jouw social media vandaag nog met deze tips (bron):

  • Zoekwoordenonderzoek: Start met het bepalen van relevante zoekwoorden die aansluiten bij de interesses van je doelgroep. Deze zoekwoorden integreer je vervolgens in je social media strategie.

  • Maak je profiel compleet: Houd je profiel of bio bijgewerkt en zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft wat je aanbiedt en aan wie. Verwerk een of twee kernzoekwoorden.

  • Optimaliseren van afbeeldingen: Gebruik relevante zoektermen bij je afbeeldingen

  • Effectief gebruik van #hashtags: Versterk je berichten met hashtags en creëer merkspecifieke hashtags die je bedrijf of project onderscheiden.

  • Denk ook aan je video’s: Voorzie je video’s van ondertitels en verwerk zoektermen in zowel de gesproken tekst als in de video-omschrijvingen.

  • Locatie tags toevoegen: Als je een evenement, speciale aanbieding of belangrijke locatie deelt, voeg dan altijd een locatie toe.

Social Search met social media beheer van GoPixels
Social Search met social media beheer van GoPixels

Geen kennis van social media? Geen probleem, daar helpen wij graag bij!

Bij GoPixels zien we echt mooie kansen voor bedrijven om zich te richten op Social Search. Heb je nou zelf geen idee hoe je social media op de juiste manier in moet zetten? Dan zijn wij de partner die jij zoekt.

Onze social media beheer diensten zijn op maat gemaakt per ondernemer.

Onze werkzaamheden in social media beheer zijn ontworpen om ondernemers te versterken op verschillende kanalen, waaronder Instagram, Facebook, LinkedIn, en meer. We bieden zowel organische als betaalde oplossingen, afhankelijk van de specifieke behoeften van een bedrijf. Zo kijken we wat jij nodig hebt om jouw doelgroep te bereiken.

De voordelen van het uitbesteden van Social Media

Het uitbesteden van social media beheer aan GoPixels biedt tal van voordelen voor jullie organisatie:

  • Expertise en ervaring: Ons team blijft ten alle tijden op de hoogte van de laatste trends en algoritme-updates, wat cruciaal is voor succes in deze extreem snel bewegende markt.

  • Tijdbesparing: Wij nemen het dagelijkse beheer van social media accounts over, waardoor ondernemers zich kunnen concentreren op andere aspecten van hun bedrijfsvoering.

  • Kosten-efficiëntie: Onze strategieën zijn ontworpen met de online marketing kennis van meer dan 10 jaar. Zo kunnen wij gemakkelijk effectieve content creeeren die meer doen dan enkel clicks genereren.
Social Search met social media beheer van GoPixels

Start vandaag nog met social search in jouw social media campagnes.

Social Search verandert de manier waarop bedrijven online actief zijn. Het is nu meer dan ooit belangrijk om een marketingstrategie te hebben die zowel oude als nieuwe methodes gebruikt. GoPixels is klaar om deze uitdaging aan te gaan. Wij helpen bedrijven om hun online aanwezigheid te vergroten door effectief beheer van social media en nieuwe marketingstrategieën. Wilt jij ook uw online zichtbaarheid verbeteren? Neem dan vandaag nog contact op ons voor een open adviesgesprek!